U samo 36 sati došlo je do velikog zaokreta u Srbiji: I meteorolozi su ostali zbunjeni

Izvor: Telegraf.rs, 07.Feb.2017, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U samo 36 sati došlo je do velikog zaokreta u Srbiji: I meteorolozi su ostali zbunjeni

U Srbiju je stigao hladni talas, a koliko će da traje još nije defnitivno poznato. U najmanju ruku - sedam dana, a verovatno i duže.

Situacija je sledeća: Balkan je pod uticajem anticiklona, zbog čega neće biti ozbiljnijih padavina, počev od četvrtka. Pitanje je da li će ih uopšte i biti. Temperature će se kretati uglavnom do par stepeni iznad nule, izuzetak će biti istok Srbije, gde temperature neće prelaziti nulu, jer je taj deo zemlje pod uticajem Karpata.

Ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << što je posebno zanimljivo to je da je došlo do velikog preokreta u samo 36 sati. Iako u meteorologiji ne možete reći da je bilo šta čudno, narodski rečeno, i kad pukne "grom iz vedra neba", opet, nije se skoro desilo da se količina padavina toliko smanji u kratkom vremenskom roku kao sada.

Padavine su smanjene sa 20mm na skoro 0 mm, što nije tako čest slučaj.

Snega će biti u manjim količinama u nizijama, dok Kopaonik, Zlatibor i planine od preko 1.000 metara mogu dobiti određenu količinu snega.

Dakle, kroz dva dana čeka nas Sunce, malo oblaka i uglavnom suvo vreme u većem delu Srbije.

Printskrin: yr.no

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.