U prištinskim školama od sutra ponovo nastava

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prištinskim školama od sutra ponovo nastava

U osnovnim i srednjim školama u Prištini sutra će ponovo početi da se održava nastava, jer je utvrđeno da je kvalitet goriva za grejanje škola na dozvoljenom nivou.

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti je u petak, iako to nije njegovo zakonsko pravo, odlučio da se nastava prekine i da se uzorci goriva za grejanje zbog sumnje na povećanu koncentraciju sumpora dostave na analizu Nacionalnom institutu javnog zdravlja u Prištini.

Pošto je utvrđeno da je kvalitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << goriva na zakonom predviđenom nivou, Ahmeti je odlučio da se sutra nastavi škola.

Predstavnici Demokratske partije i Demokratskog saveza Kosova, koji su opozicija u Prištini, optužili su Ahmetija da je njegova odluka politički motivisana kako bi omogućio da i učenici srednjih škola učestvuju na protestima pred Univerzitetom u Prištini, gde se tražila ostavka rektora.

Ministarstvo orbazovanja, nauke i tehnologije ranije danas je upozorilo gradonečelnika Prištine da je odluku o prekidu nastave preuranjena, i da će ako se sutra đaci ne vrate u školu preuzeti zakonom predviđene mere.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PR: U školama danas ponovo nastava

Izvor: B92, 11.Feb.2014

Priština -- U osnovnim i srednjim školama u Prištini danas će ponovo početi da se održava nastava, jer je utvrđeno da je kvalitet goriva za grejanje na dozvoljenom nivou...Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti je u petak, iako to nije njegovo zakonsko pravo, odlučio da se nastava prekine i da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.