U prihvatnim centrima 3.932 migranta, ima ih i napolju

Izvor: Press, 29.Nov.2017, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U prihvatnim centrima 3.932 migranta, ima ih i napolju"

Pomoćnik komesara za izbeglice Ivan Gerginov kaže da u 18 prihvatnih centara u Srbiji trenutno boravi 3.932 migranta.
Foto:B92.net
Osim toga, on je naveo i da ima od 200 do 250 migranata na ulicama koji ne žele u centre.
Oni su uglavnom u graničnim zonama sa Mađarskom i Hrvatskom, a ima ih i u Savskom amfiteatru u Beogradu. Gerginov za RTS kaže da za sve migrante ima dovolljno mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u prihvatnim centrima i da trenutno ima oko 4.700 mesta u tvrdim objektima sa centralnim grejanjem.
Pojašnjava da su na ulicama predstavnici onih naroda koje Evropa ne želi da primi, da su to uglavnom mladi ljudi, samci, čije će čekanje biti duže od dve godine.

Upitan da li oni predstavljaju rizik po bezbednost u mestima gde traže smeštaj on je rekao da ima incidenta kao što su obijanja, provale u nenastanjene objekte i poljske krađe.

"Kao što bi svako od nas da je gladan i da mu je hladno pokušao da uđe u neki nenastanjenu vikendicu ili salaš. Stav komesarijata je da svi migranti treba da budu u prihvatnim centrima", naglasio je Gerginov.

Upitan za stanove u Ustaničkoj ulici, gde 17 izbegličkih porodica ne može da se useli u stanove koje su dobili jer su ih ranije zauzele druge izbeglice, Gerginov je rekao da u toku proces iseljenja i da to rade izvršitelji i MUP.

"Svih 17 stanova su bespravno useljeni, bez rešenja, bahato i samoinicijativno. Komisije su radile javne pozive, izbodovale korisnike i dodelile stanove za 17 porodica", pojasnio je Gerginov.

Dodao je da su porodice koje su dobile stanove na konkursu sve sa nestalim članom porodice, poginulim članom ili detetom ometenim u razvoju, teško bolesnim članom.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.