Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U potragu za utopljenikom uključila se i civilna zaštita

SARAJEVO - Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) odazvala se pozivu za pomoć Civilne zaštite Živinice u angažovanju ljudstva i opreme i uključila se u potragu za utopljenikom u jezeru Bistarac kod Lukavca.

Na odredište su stigla tri tima FUCZ - dva ronilačka i tim za spašavanje na vodi sa jednim motornim čamcem i opremom, a podrška timovima su i bespilotne letjelice (dronovi), saopšteno je iz FUCZ.

Osim timova FUCZ, na terenu su i pripadnici ronilačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tima Jedinice policije za specijalnu podršku MUP-a, kao i ronilac Gorske službe spašavanja Srebrenik.

Uslovi za ronjenje su veoma loši, ima dosta mulja, vidljivost je maksimalno do pola metra, temperatura vode je osam stepeni Celzijusovih, a dubina jezera devet metara.

U nedjelju, 22. jula, u jezeru Bistarac kod Lukavca, utopio se 58-godišnji muškarac iz Đurđevika kod Živinica.

Kako tvrde očevici, ušao je u vodu da bi se okupao i od tada mu se gubi svaki trag.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.