U poslednjih 10 godina dnevno ubijano ili osakaćeno 25 dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 09:01

U poslednjih 10 godina dnevno ubijano ili osakaćeno 25 dece

U svetu je u poslednjih deset godina 93.236 dece ubijeno ili osakaćeno u sukobima, odnosno svakog dana je ubijeno ili osakaćeno 25 dece, upozorila je organizacija " Save the Children ".

Od 2005. godine više od 250.000 kršenja prava nad decom potvrđeno je u godišnjim izveštajima Organizacije Ujedinjenih nacija o položaju dece u oružanom sukobu.

Od toga se oko 106.000 ili 42 posto odnosi na ubijanje i sakaćenje dece, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se navodi, mnoga deca su bila žrtve vazdušnih napada, granatiranja, nagaznih mina i drugog eksplozivnog oružja koje je korišćeno u naseljenim mestima, gde su porodice razorene, a desetine hiljada dece je ubijeno ili ranjeno, navodi " Save the Children ".

Samo 2019. godine više od trećine potvrđenih smrtnih slučajeva dece uzrokovano je eksplozivnim oružjem, a broj je dramatično povećan u Avganistanu, Iraku i Siriji.

" Save the Children " navodi da se broj teških povreda o kojima se raspravlja u ovom izveštaju odnosi na 2019. godinu i prethodi pandemiji COVID-19 , ali i da je neophodan kolektivni odgovor na kršenja dečjih prava u sukobima u kontekstu pandemije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

TUGA U poslednjih 10 godina u sukobima širom sveta DNEVNO UBIJANO ILI OSAKAĆENO 25 DECE

Izvor: Blic, 26.Nov.2020

U svetu je u poslednjih deset godina 93.236 dece ubijeno ili osakaćeno u sukobima, odnosno svakog dana je ubijeno ili osakaćeno 25 dece, upozorila je organizacija "Save the Children".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.