U poseti đaku prvaku

Izvor: RTS, 02.Sep.2019, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U poseti đaku prvaku

Od danas, u šabačkim osnovnim školama - hiljadu pedeset prvaka. Jednog od njih, pre polaska u školu, posetila je naša ekipa.
Vuk je na vreme odabrao ranac, sveske i bojice i spreman je za prvi dan škole. Posle vrtića i školice matematike, kaže da jedva čeka da upozna nove drugare a na prozivku kod učiteljice, ispratiće ga roditelji i petogodišnji brat Vanja.

"Krećem u školu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Lukom i Stefanom", rekao nam je Vuk. "Sedeću sa Lukom."
Njegov mlađi brat Vanja takođe se raduje, jer će ići sa roditeljima da ga isprada u školu.
Vukovi roditelji kažu da su srećni zbog početka novog poglavlja u životu, ali da nisu želeli da dečak to doživi sa tremom već da zajedno sa najbližima ima jedan malo drugačiji radni dan.
"Pripremamo se već neko vreme, vidite imamo slova, atlas, raznorazne aktivnosti dečje koje u Šapcu ljudi praktikuju, aritmetika, engleski, sportovi", objašnjava Vukov otac Srbislav. 
"Njemu kreće i sestra od ujaka u prvi razred, imali smo neku malu proslavu, ali to je bilo više usredsređeno na njih", kaže Vukova majka Branka. "Za njih je to bio lep ručak, neka zabava u gradu, mada oni toga nisu svesni, jer smo hteli da ih ne opterećujemo."
Pavlovići se raduju i priredbi u organizaciji Ggrada, gde će svim prvacima biti dodeljeni pokloni, a početak Vukovog školovanja pamtiće i po zajedničkom učešću u programu RTS-a- prvi put -uživo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.