U poreskoj prijavi i rubrika mito!

Izvor: Kurir, 14.Jan.2013, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U poreskoj prijavi i rubrika "mito"!

Slovenački zakon dozvoljava i samoprijavljivanje korupcije u poslovanju

LJUBLJANA - Vlasnici slovenačkih firmi dobili su mogućnost da prilikom prijave poreza upišu i iznos troškova koje su imali zbog davanja mita i drugih oblika protivpravnih koristi.

Ljubljanski Dnevnik piše da se u poreskim prijavama za vlasnike firme nalazi i rubrika "mito".

Iako je malo verovatno da će neko sam sebe prijaviti za delo kažnjivo do pet godina zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i novčanom kaznom, u poreskoj upravi tvrde da su rubriku uveli na osnovu Zakona o porezu na dohodak preduzeća.

Zakon, prema njihovim rečima, dozvoljava i "samoprijavljivanje" korupcije u poslovanju.

U takvom se slučaju od preduzetnika očekuje da na obrascu upišu "troškove nastale zbog davanja mita i drugih oblika protivpravne koristi, umesto što će prijaviti kao opravdani trošak koji bi mu doneo smanjenje poreske osnovice.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenski poduzetnici u poreznoj prijavi imaju i rubriku "mito"

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Jan.2013

LJUBLJANA - Iako je malo vjerojatno da će netko sam sebe prijaviti za djelo kažnjivo do pet godina zatvora i novčanom globom, u poreznoj upravi tvrde da su rubriku uveli držeći se zakona o porezu na dohodak poduzeća.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Slovenija: U poreskoj prijavi i rubrika "mito"!

Izvor: Economy.rs, 15.Jan.2013, 04:06

Vlasnici slovenačkih firmi dobili su mogućnost da prilikom prijave poreza upišu i iznos troškova koje su imali zbog davanja mita i drugih oblika protivpravnih koristi.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.