U ponedeljak novi protest zbog smena u RTV

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak novi protest zbog smena u RTV

Pokret Podrži RTV organizovaće u ponedeljak novi, treći po redu protest zbog smena na Radio-televiziji Vojvodine (RTV).

Protest će početi u 19 sati, u Ulici Maksima Gorkog, ispred zgrade Televizije Vojvodine, a govoriće, između ostalih, autor televizijske emisije "24 minuta" Zoran Kesić, bloger Tibor Jona i članovi redakcije satiričnog portala Njuz net.

Pokret Podrži RTV najavio je da će pojačati proteste zbog smenjivanja na RTV-u, jer nijedan od njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zahteva nije ispunjen i jer se na pokrajinskom javnom medijskom servisu "sve više i više sprovodi cenzura i manipulacija činjenicama".

"Poručujemo i da Inicijativa Podrži RTV više nije samo stvar urednika, novinara i zaposlenih na RTV-u koji su potpisali zahteve, već je prerasla u građanski pokret. Nećemo odustati sve dok pokrajinski javni servis ne počne ponovo da radi u interesu njegovih stvarnih vlasnika – građana Vojvodine i Srbije", naveo je taj pokret u pozivu za sutrašnji protest.

Više hiljada građana okupilo se u dva navrata na uličnim protestima zbog smena na RTV-u i uputilo zahtev za neopozive ostavke kompletnog sastava Upravnog odbora RTV-a.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.