U petak miting u Novom Sadu protiv RTV-a i Pajtića

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jun.2016, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U petak miting u Novom Sadu protiv RTV-a i Pajtića

Široj javnosti malo poznate nevladine organizacije "Anti-žuti", "Stop lopovima" i "Dajte patku tati" organizovaće u petak u Novom Sadu demonstracije protiv odlazećeg premijera Vojvodine Bojana Pajtića i rukovodstva RTV, saznaje "Informer"!

Ovi protesti, prema zamisli organizatora, trebalo bi da pošalju masovnu poruku da je vreme za "što brži odlazak Pajtićevih lopova i lažova iz Vlade Vojvodine, ali i sa pokrajinskog Javnog medijskog servisa". Iste NVO planiraju i veliki protest >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << protiv uređivačke politike RTS u Beogradu.

- U petak se planira veliki miting sa koga će biti poslata jasna poruka onima kojima već nedeljama siluju nepostojeće afere u Savamali i na RTV. Narodu je dosta njihovih plaćenih mitinga koje finansiraju strane ambasade i fondacije koje vode osvedočeni srbomrsci! - objašnjava naš izvor, dodajući da će protesti biti upereni, pre svega, protiv funkcionera DS Bojana Pajtića koji su godinama pljačkali pokrajinu, ali i "žutih" urednika i novinara RTV koji zloupotrebljavaju javni servis i otvoreno rade za Pajtića.

Foto: Tanjug/Okasana Toskić

Potpredsednik SNS Miloš Vučević, upitan da prokomentariše saznanja "Informera", ističe da je normalno da postoji drugačije mišljenje.

Pajtić, Radulović, Gruhonjić i njihovi pajtosi započeli su kampanju za politički pritisak na RTV i zato je za očekivati da postoje i drugačiji stavovi o ovoj temi. Legitimno je da svako može da izražava mišljenje, ali bi bilo važno da se odlučivanje zadrži isključivo u institucionalnim okvirima - naglašava Vučević.

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da su ovi protesti odgovor na provokacije koje traju nedeljama.

- Izborna kampanja očigledno još traje, iako su odavno objavljeni rezultati - zaključuje Stanković.

Pajtićevci u ratu sa "Ne davimo Beograd"

Organizatori i pristalice inicijative „Ne davimo Beograd' zaratili su na Tviteru sa funkcionerima DS Bojana Pajtića koje su optužili da mitinge koriste u političke svrhe. Oni su se javno pobunili zbog toga što su simpatizeri demokrata istakli svoje zastave na subotnjim demonstracijama. To je žestoko isprovociralo pojedine clanove DS, među kojima je bila i Tamara Tripić: Počeli su s pričom da smo došli sa obeležjima da preotmemo valjda protest, a završili rečima koje jasno kažu da smo nepoželjni, napisala je Tripićeva na Tviteru. Nju je podržao i Bojan Pajtić.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

PROTEST “STOP ANARHIJI” U PETAK U NOVOM SADU: Profesori fakulteta predvode nezadovoljne građane

Izvor: Telegraf.rs, 14.Jun.2016, 14:55

Građanski skup "Stop anarhiji", protiv odlazećeg rukovodstva Radio Televizije Vojvodine i odlazećeg premijera Vojvodine Bojana Pajtića biće organizovan u petak u Novom Sadu, a organizatori skupa su ugledni profesori, publicisti i novinari...Prema rečima organizatora mitinga, koji će biti održan...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.