U padu helikoptera poginuli heroji iz Feketića i Obrenovca

Izvor: Blic, 14.Mar.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U padu helikoptera poginuli heroji iz Feketića i Obrenovca

Omer Mehić je u svojoj karijeri spasio preko 1000 ljudi, upravljao je helihopterom koji je prebacio Aleksandra Vučića do Feketića prošle godine i 2008. je preživeo pad helihoptera. Ivan Miladinović je učestvovao u akciji spašavanja poplavljenih u Obrenovcu.

 - Njihova pogibija je nemerljiv gubitak za nas. Ti piloti su leteli u operacijama spasavanja širom Srbije a letelica kojom su upravljali je bila jedna od najboljih u sastavu VS, namenjena operacijama traganja i spasavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i opremljena svim uredjajima za letenje noću i u složenim uslovima - rekao je Gašić na vanrednoj sednici Vlade Srbije.

On je napomenuo da je upravo Mehić upravljao helihopterom koji je prevezao premijera Vučića od Feketića do Dimitrovgrada.

Ivan Miladinović je bio član posade i tokom prošlogodišnjih poplava u Obrenovcu.

Pilot Omer Mehić pilotirao je i u helikopterskoj nezgodi, koja se završila padom helikoptera Gazela u metar duboku vodu i blato posred Rusande maja 2008. godine.

Tada su povređena dvojica vojnih pilota - Dejan Lekić kopilot, zadobio je teže povrede, prelom desne potkolenice i Omer Mehić, koji je pilotirao „gazelom“, a prošao sa oderotinama i ogrebotinama po licu i telu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginuli heroji iz Feketića i Obrenovca

Izvor: Blic, 14.Mar.2015

Omer Mehić je u svojoj karijeri spasio preko 1000 ljudi, upravljao je helihopterom koji je prebacio Aleksandra Vučića do Feketića prošle godine i 2008. je preživeo pad helihoptera. Ivan Miladinović je učestvovao u akciji spašavanja poplavljenih u Obrenovcu... - Njihova pogibija je nemerljiv...

Nastavak na Blic...

Srbija izgubila jednog od najboljih pilota

Izvor: Prva.rs, 14.Mar.2015

Kako se navodi, Mehić je tokom službe u različitim akcijama spasao više od 1.000 ljudi.. "I ova tragedija je pokazala, na žalost, da su ljudi ono najbolje što Srbija ima", rekao je Gašić Tanjugu.. Vazdulohoplovni novinar Petar Vojnović ističe da je Omer Mehić bio jedan od najiskusnijih pilota...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.