U ovom raju na zemlji uživaće sva vaša čula (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 17.Nov.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovom raju na zemlji uživaće sva vaša čula (FOTO) (VIDEO)

Terme Olimia smeštene su u slovenačkom selu Podčetrtek koje izgleda kao iz bajke. Okolni krajolici ostaviće vas bez daha dok se budete približavali konačnom odredištu, a čist vazduh i termomineralna voda razmaziće vaša čula

Na samo nekoliko sati vožnje od Beograda, u Sloveniji, nalaze se Terme Olimia - prava oaza mira, relaksacije i uživanja. Smeštene uz samu granicu sa Hrvatskom, Terme Olimia su jedan od najluksuznijih wellness kompleksa u regionu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Terme Olimia smeštene su u slovenačkom selu Podčetrtek koje izgleda kao iz bajke. Okolni krajolici ostaviće vas bez daha dok se budete približavali konačnom odredištu, a čist vazduh i termomineralna voda razmaziće vaša čula. Bogata zdravstvena tradicija ovog mesta, neverovatna čistoća termalne lekovite vode zajedno sa prirodnim lepotama okoline, razlog su zbog kog veliki broj stranaca, poznatih ličnosti, ali i porodica dolazi na vikend i relaksaciju tokom cele godine.

Foto: Promo

Na raspolaganju vam je smeštaj u hotelu Sotelia superior sa četiri zvezdice, i u kompletno renoviranom i dograđenom hotelu Breza.

Foto: Promo

Boravak u luksuznom hotelu razmaziće vaša čula, jer će se za vaše uživanje brinuti vrhunski stručnjaci, maseri, lekari… Tretmani za opuštanje, masaža mirisnim uljima dok ste okruženi samo svetlošću sveća, relaksacija u bazenima sa termalnom vodom i saune, u potpunosti će regenerisati sva vaša čula i spremiti vas za nove radne pobede.

Foto: Promo

U sklopu Termi Olimia nalaze se dva wellness centra, Orhidelija i Termalija. Bazeni sa toplom termalnom vodom, saune, đakuzi, parna kupatila, sve je napravljeno za maksimalno uživanje svih onih koji posete ovo čarobno mesto.  Zbog toga što je voda topla, kupanje na otvorenom i uživanje u spoljašnjim đakuzijima je moguće tokom cele godine.

Foto: Promo

Ono po čemu se Terme Olimia razlikuju od ostalih je to što uvek nastoje da budu drugačiji, prepoznatljivi i razvijaju svoje poslovanje kako bi svojim gostima pružili maksimalni kvalitet usluge. Zbog toga su rešili da u svoju ponude uvrste nešto što do sada nije viđeno, i svojim posetiocima pruže potpuno drugačiji užitak. Reč je o programu pod nazivom selfness.

Foto: Promo

Selfness je briga o sebi i svom zdravlju. Tek kada smo sami srećni, zadovoljni i pozitivni, našim parnerima, porodici i prijateljima možemo pružiti ono najbolje od sebe. Terme Olimia rešile su da ideju selfness-a uključe u svoj celokupan program, i gostima ponude niz mogućnosti kako da koristeći njihove usluge postanu zadovoljniji, opušteniji, zdraviji i sretni. Wellness nas zadovoljava kratko, dok selfness znači “zadržati pozitivan osećaj” koji traje. Za to su najčešće potrebne nove životne navike, rad na sebi i poneka promena životnog stila.

Foto: Promo

Selfness jednostavno znači – učini nešto dobro za sebe!

Poenta je prihvatiti sebe samog, onakvi kakvi jesmo, a onda se razvijati. Ideja selfness-a temelji se na postulatu da je svako sam odgovoran za svoje zdravlje i dobro raspoloženje.

Foto: Promo

Svi selfness programi Terme Olimia imaju zajednički cilj. Osmišljeni su tako da pojedinca prate u otkrivanju najboljeg u njemu samom i podržavaju ga pri ponovnom uspostavljanju ravnoteže između fizičkog, emocionalnog i duhovnog nivoa. Izvođači programa sa gostima uspostavljaju lični, partnerski odnos, jer je upravo poverenje ključno za postizanje rezultata. Sve se odvija kroz odmor, opuštanje, kretanje, zabavu i učenje, nenametljivo i lagano, ali s odlukom za promenu.

Foto: Promo

Koliku pažnju Terme Olimia poklanjaju selfness-u najbolje pokazuje činjenica da nekoliko puta dnevno u hotelu sve bukvalno zastane na tri minuta. U tom periodu svi gosti i zaposleni odrade nekoliko vežbi opuštanja koje se prikazuju na svim televizorima u hotelu, kako bi dan nastavili u lepšem raspoloženju, još produktivniji i srećniji nego pre.

Kako to izgleda možete pogledati u video snimku koji se nalazi ispod, a ove vežbe možete raditi i kod kuće ili na poslu, bilo kada u toku dana:

Osoblje Termi Olimia veliku pažnju posvećuje i pripremi “vitalne hrane”, pa je tako čak 30 odsto ukupno pripremljenih namirnica skuvano na poseban, zdraviji način. Tako pripremljena hrana ima oznaku zelene jabuke. Takođe, veliki deo hrane priprema se na takozvani “show cooking” način, pa gost sam može iskombinovati namirnice i posavetovati se sa kuvarima hotela kako bi dobio sveže jelo pripremljeno po njegovom ukusu.

Za goste je pripremljen čitav niz informacija, saveta i radionica kako pripremati “vitalnu hranu” i kod kuće, kako optimizovati unos kalorije i kako iste na zabavan i neopterećujući način potrošiti.

Foto: Promo

Na samo pola sata vožnje od Termi Olimia, odmah preko granice sa Hrvatskom nalaze se i Terme Tuhelj. Ove dve terme veoma blisko sarađuju međusobno. Iz tog razloga, gosti bez problema mogu da izaberu neki dan tokom svog boravka, i u sklopu svog aranžmana jedan ili više dana provedu u Termama Tuhelj. I tamo, kao i u Termama Olimia, važe ista pravila kada je reč o selfness-u i vitalnoj hrani. Tu su naravno i vrhunski smeštaj, usluga, masaže, bazeni, wellness.

Foto: Promo

Kvalitet Termi Olimia najbolje pokazuju brojne nagrade i priznanja koje su tokom prethodnih nekoliko godina osvojile.

Tako na primer, Wellness Orhidelia je najbolji wellness u Sloveniji već pet godina prema izboru posetioca i stručnog žirija. Hotel Sotelia superior sa četiri zvezdice, dobio je nagradu “Trip Advisor, Traveller’s choice winner” za 2014. godinu, a na 61. Gostinsko-turističkom izboru, ekipa Terme Olimia odnela je devet medalja u kategorijama ugostiteljstvo, recepcija i domaćinstvo, od čega četiri zlatne, jednu srebrnu i četiri bronze.

Ukoliko vam se pruži prilika predlažemo vam da obavezno posetite ovu destinaciju, jer ćete se za jedan vikend u potpunosti odmoriti, “napuniti baterije” i biti daleko opušteniji i produktivniji kada se ponovo vratite vašoj svakodnevnici.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.