U otadžbinu nikad praznih ruku

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jan.2019, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U otadžbinu nikad praznih ruku

Predsednik kluba Jedinstvo iz Švehata, predgrađa Beča, Krsta Petrišorević i ove godine je nastavio akciju pomoći ugroženima u otadžbini, koju je pre par godina započeo. Znajući da ide u Srbiju za Božić i da će tamo ostati neko vreme, supruga i on su spremili desetak paketića, kako bi ih uručili siromašnim zemljacima u otadžbini.

- Između ostalog imao sam na umu vrlo siromašnu porodicu u selu Velika Kamenica, koja živi u iznajmljenoj kući. To je porodica Milenković. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Neđa i Mira imaju dvoje male dece Anastasiju i Antonija, a neguju i staru, bolesnu majku. U paketićima nisu bili samo slatkiši, već sam ženi rekao da spremi i garderobu. Ona je to uradila i napunila dva paketa odećom i obućom - preneo je on.

Petrišorević je pre nekoliko dana uručio poklone porodici koja je bila iznenađena i oduševljena.

Pored toga, setio se i sveštenika u mestu Brza Palanka, koji ima troje dece od kojih je jedno hendikepirano. Ostatak slatkiša je podelio deci u tom mestu, na oduševljenje meštana, ali i nekoliko paketa najugroženijim porodicama.

Deca su se radovala, a roditelji su bili iznenađeni time da postoji neko ko to radi, posebno što nisu znali ko stoji iza toga.

- Brzo se pročulo ko sam i svi su mi zahvalili. Srce mi je bilo puno što je akcija uspela i što nije prekinuta tradicija uručenja pomoći siromašnima u Srbiji. Za mene je lično najveća nagrada kada se o akciji prepričava u pozitivnom smislu, što je bio slučaj i sada - kazao je Petrišorević, koji je jedan paket uručio i u Kladovu malom Mateji Fikiću, koji živi sa majkom Ivanom.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.