Posmrtni ostaci kralja Petra II Karađorđevića u nedelju će biti sahranjeni na Oplencu

Izvor: Blic, 21.Maj.2013, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posmrtni ostaci kralja Petra II Karađorđevića u nedelju će biti sahranjeni na Oplencu

U nedelju 26. maja u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu biće sahranjeni posmrtni ostaci kralja Petra II Karađorđevića, kraljice Aleksandre, kraljice Marije i kraljevića Andreja.

Najavljeno je da će sahrani u kripti porodičnog mauzoleja na Oplencu prisustvovati više od 2.500 zvanica iz čitavog sveta, uključujući i predstavnike kraljevskih porodica Velike Britanije, Grčke, Španije i carske porodice Japana.

Kralj Petar Drugi bio je sahranjen u crkvi Svetog Save >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Libertvilu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a kraljica Aleksandra na kraljevskom groblju palate Tatoi u blizini Atine.

Kraljica Marija počivala je na kraljevskom groblju Frogmoru pored zamka Vindzor u Velikoj Britaniji a kraljević Andrej na groblju manastira Nova Gračanica u Tired Lejku u SAD. Zemni ostaci članova kraljevske porodice Karađorđević biće prebačeni na Oplenac u subotu 25. maja u 13 sati od kada će građani moći da im odaju poslednju poštu.

Predsednik opštine Topola Drgan Jovanović pozvao je građane Šumadije da u subotu 25. maja izađu na put Beograd - Topola i odaju poštut poslednjem jugoslovenskom kralju i članovima kraljevske porodice.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U nedelju sahrana kralja Petra

Izvor: B92, 21.Maj.2013

Beograd -- Sahrana posmrtnih ostataka kralja Petra Drugog, kraljice Aleksandre, kraljice Marije i kraljevića Andreja biće održana u nedelju, 26. maja, u crkvi na Oplencu...Kako se navodi u saopštenju, u petak, 24. maja biće služena liturgija u kapeli Svetog Andreja Prvozvanog u Dvorskom kompleksu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.