U nedelju natprosečno toplo: Evo gde se očekuju olujni udari vetra

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 14:40

U nedelju natprosečno toplo: Evo gde se očekuju olujni udari vetra

Beograd -- U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, natprosečno toplo i vetrovito, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će najjači biti u brdsko-planinskim predelima južne Srbije, kao i na jugu Banata i u donjem Podunavlju, gde se očekuju i udari olujne jačine. Kasnije posle podne i uveče će vetar biti u slabljenju.

Kiša će padati na jugozapadu zemlje, i to naročito u pograničnom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Crnom Gorom, kao i ponegde na jugu zemlje i severu Vojvodine, ali slabijeg inteziteta.

Najniža temperatura od 7 do 14 °C, a najviša dnevna od 17 do 23 °C. U Beogradu će biti promenljivo oblačno, suvo, natprosečno toplo i vetrovito.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će uveče biti u slabljenju. Najniža temperatura od 11 do 13 °C, a najviša dnevna oko 21 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će početkom sledeće sedmice biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom u svim predelima Srbije, na planinama uz prelazak kiše u sneg i stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača. U drugoj polovini sedmice očekuje se suvo vreme sa dužim sunčanim periodima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Danas natprosečno toplo, do 23 °C

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2024, 01:11

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, natprosečno toplo i vetrovito, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.