U napadu snaga SAD ubijeno dete

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U napadu snaga SAD ubijeno dete"

Kabul -- U napadu američkih snaga na jednu kuću u provinciji Helmand ubijeni su dete i dve žene, izjavio je predsednik Avganistana Hamid Karzai.

Karzai je osudio ovaj udar kao još jedan znak nebrige snaga SAD za civile.

"To pokazuje da američke snage ne poštuju odluke Loje džirge (saveta plemenskih starešina), niti život civila u Avganistanu", rekao je Karzaijev portparol Ajmal Faizi, javio je Rojters.

Napad je izveden u trenutku kada bi Karzai i američka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlada trebalo da potpišu bilateralni bezbednosni sporazum, koji bi definisao prisustvo vojnika SAD u Avganistanu i posle 2014. godine, kada treba da se povuku strane borbene trupe iz te zemlje.

Loja džirga glasala je za potpisivanje bezbednosnog sporazuma sa SAD i pozvala Karzaija da ga potpiše do kraja godine, ali je avganistanski predsednik izneo nove uslove i stavio do znanja da mu se ne žuri sa potpisivanjem tog dokumenta.

S druge strane, SAD su poručile da Vašington ne može da čeka da se taj sporazum potpiše tek posle predsedničkih izbora u Avganistanu 2014. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.