U napadu na vojnu bolnicu u Avganistanu 30 mrtvih

Izvor: Beta, 08.Mar.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu na vojnu bolnicu u Avganistanu 30 mrtvih

U višečasovnom oružanom napadu na najveću vojnu bolnicu u glavnom gradu Avganistana, Kabulu, danas je poginulo 30 ljudi, a više od 50 je ranjeno, saopštilo je Ministarstvo odbrane.Napad na bolnicu Sardar Mohamed Daud Kan započeo je eksplozijom, a nastavio se pucnjavom, pošto je nepoznati broj napadača ušao u bolnicu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane.Vojna bolnica je u dobro čuvanom delu Kabula, u blizini ambasada i dve civilne bolnice.Poginuli su jedan pripadnik bezbednosnih snaga, i dva napadača, od kojih jedan bombaš-samoubica.Predsednik Avganistana Ašraf Gani osudio je napad za koji je odgovornost preuzeo jedan ogranak Islamske države.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Avganistan: Napad džihadista ID u bolničkim mantilima

Izvor: VOA, 08.Mar.2017

Naoružani pobunjenici obučeni u lekare izveli su napad na najveću vojnu bolnicu u prestonici Avganistana, Kabulu i ubili najmanje 30 ljudi, a ranili desetine drugih. Ministarstvo odbrane navodi da su avganistanske bezbednosne snage ubrzo posle napada opkolili taj objekat i da su posle nekoliko sati...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.