U napadu na meksički rehabilitacioni centar ubijeno 10 osoba

Izvor: Beta, 07.Jun.2020, 22:10

U napadu na meksički rehabilitacioni centar ubijeno 10 osoba

U oružanom napadu na meksički centar za rehabilitaciju korisnika narkotika ubijeno je 10 osoba, saopštile su vlasti.Grupa muškaraca je juče izvela napad na centar Počinjanje novog života u gradu Irapuato u centralnom delu Meksika.Devet osoba je umrlo na licu mesta, a jedna u bolnici.Savezna država Gvanahvato, u kojoj se nalazi centar, pogodjena je sukobima narko bandi, a grad Irapuato naročito.Druga naoružana banda otela je u decembru 20 mladih osoba iz drugog centra za rehabilitaciju u tom gradu, dok je četvoro kidnapovano iz trećeg centra u februaru.Predsednik Meksika Manuel Lopes Obrador za taj problem krivi prethodne vlasti i navodi da postizanje ekonomskog rasta nije dovoljno, jer je Gvanahvato država sa visokim stepenom održivog rasta, ali i najvećom stopom nasilja. Vlasti Meksika su ove godine prijavile više od 11.500 ubistava, od kojih je više od 1.500 u državi Gvanahvato.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U napadu na meksički rehabilitacioni centar ubijeno 10 osoba

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2020

U oružanom napadu na meksički centar za rehabilitaciju korisnika narkotika ubijeno je 10 osoba, saopštile su vlasti...Grupa muškaraca je juče izvela napad na centar Počinjanje novog života u gradu Irapuato u centralnom delu Meksika...Devet osoba je umrlo na licu mesta, a jedna u bolnici...Savezna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.