U napadima u Iraku poginulo 32 ljudi

Izvor: RTS, 30.Sep.2012, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadima u Iraku poginulo 32 ljudi

U seriji bombaških napada u Iraku poginulo je najmanje 32 ljudi. Meta su bila šiitska naselja i snage bezbednosti.

U seriji današnjih koordinisanih bombaških napada širom Iraka poginulo je 32 ljudi, saopštili su zvaničnici, a preneo AP.

Pobunjenici su izveli niz koordiniranih napada u više gradova širom zemlje, a meta su bila šiitska naselja, kao i snage bezbednosti, prenosi AP.

Najteži napad počinjen je u gradu Tadži, 20 kilometara severno od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bagdada gde je ubijeno 11 ljudi, a povređeno 24 u eksploziji tri parkirana automobila.

Napadi su se dogodili i u Kirkuku na severu i Kutu u južnom Iraku.

Reč je očigledno o pokušaju da se ponovo podstakne verski sukob i naruši poverenje u vladu, ocenjuje agencija AP.

Nasilje je u Iraku opalo u odnosu na najžešće iz 2006. i 2007. godine, međutim sunitski islamisti još često izvode napade protiv šiitske vlade.

Za današnje napade nijedna grupa nije preuzela odgovornost, a poznato je da su lokalni ogranci Al Kaide i druge sunitske ekstremističke grupe izvodile najmanje jedan veći napad mesečno otkako su poslednji američki vojnici napustili zemlju u decembru prošle godine.

Ukupno je povređeno najmanje 94 ljudi u talasu "orkestriranih" napada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U napadima u Iraku poginulo 32 ljudi

Izvor: Blic, 30.Sep.2012

U seriji današnjih koordinisanih bombaških napada širom Iraka poginulo je 32 ljudi, saopštili su zvaničnici, a preneo AP...Pobunjenici su izveli niz koordiniranih napada u više gradova širom zemlje, a meta su bila šiitska naselja, kao i snage bezbednosti, prenosi AP...Najteži napad počinjen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.