U modi su velike i upadljive naočare

Izvor: Blic, 09.Avg.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U modi su velike i upadljive naočare

Naočare za sunce su obavezan modni detalj tokom leta, jer ne samo da utiču na kompletan izgled već čuvaju i zdravlje. Birajte naočare sa staklima ili kvalitetnom plastikom, koje su malo skuplje, ali će vam sigurno zaštititi vid.

Kada je reč o okvirima, ove sezone dozvoljene su sve boje i veći ramovi. Bitno je samo da ih pravilno uskladite sa oblikom lica i odećom. Modni stilisti predlažu sledeće:

U stilu filmskih zvezda

Za ovalno lice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Velike, veće, XL: Velike naočare najbolje stoje ženama duguljastog lica. Slažu se kako uz ležeran, tako i uz elegantan stil odevanja.

Klasične

Za četvrtasto lice

Okrugle naočare ublažavaju oštre crte lica. Ram u boji tigrovog krzna ide uz odeću prirodnih boja, ali i uz sportske varijante, npr. košulju od teksasa ili kožnu jaknu.

Svetlucave

Za okruglo lice

Onima koji vole sve što sija, sigurno će se svideti ove bordo naočare ukrašene štrasom. Odlično idu uz garderobu od teksas-platna.

U stilu Grejs Keli

Za ovalno lice

Ove velike okrugle naočare u nežnoj boji odlično idu uz elegantnu garderobu. Najbolje dolaze do izražaja kada se nose s maramom na glavi, džemperom na raskopčavanje i kapri pantalonama.

U retro-stilu

Za četvrtasto lice

Bele naočare sa okruglim staklima i drškama od roga doprineće da vaše crte lica deluju nežnije.

Sa drškama kao mozaik

Za okruglo lice

Ove naočare četvrtastog oblika u kombinaciji bele i braon boje idealne su za žene koje vole sportski stil.

Upadljivo crvene

Za četvrtasto lice

One su pravi hit! Ove jarkocrvene naočare će osvežiti jednostavnu kombinaciju u beloj, sivoj ili crnoj boji.

Model "zunzara"

Za ovalno lice

Ženama koje imaju usko, duguljasto lice dobro pristaje svaki oblik naočara. Zato mogu sebi da dozvole i malo ekstravagantiji model, poput ovoga na slici.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U modi su velike i upadljive naočare

Izvor: S media, 09.Avg.2010

Naočare za sunce su obavezan modni detalj tokom leta, jer ne samo da utiču na kompletan izgled već čuvaju i zdravlje. Birajte naočare sa staklima ili kvalitetnom plastikom, koje su malo skuplje, ali će vam sigurno zaštititi vid...Kada je reč o okvirima, ove sezone dozvoljene su sve boje i veći...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.