U koliko zemalja su do sada ušli britanski i južnoafrički soj?

Izvor: B92, 27.Jan.2021, 22:35

U koliko zemalja su do sada ušli britanski i južnoafrički soj?

Nova, zaraznija varijanta kovida 19 koja je prvo otkrivena u Velikoj Britaniji, proširila se u 70 zemalja, 10 više nego pre nedelju dana.

U najnovijem epidemiološkom izveštaju, Svetska zdravstvena organizacija navodi i da se varijanta koronavirusa otkrivena u Južnoj Africi tokom prošle nedelje proširila u još osam zemlja i da je sada prisutna u 31 zemlji, prenose svetski mediji.

Dodaje se da se varijanta detektovana u Brazilu proširila u osam zemalja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SZO: Britanski soj u 70 zemalja, južnoafrički u 31

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2021

Nova, zaraznija varijanta kovida-19 koja je prvo otkrivena u Velikoj Britaniji, proširila se u 70 zemalja, 10 više nego pre nedelju dana, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO)...U najnovijem epidemiološkom izveštaju, ta agencija Ujedinjenih nacija navodi i da se varijanta koronavirusa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.