U klizištu na Filipinima poginulo 11, a nestalo 110 osoba

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 16:48

U klizištu na Filipinima poginulo 11, a nestalo 110 osoba

U klizištu na Filipinima, koje je zatrpalo autobuse i kuće u selu gde se nalazi rudnik zlata, poginulo je 11 osoba.

Još 110 osoba se vodi kao nestalo, saopštili su zvaničnici.

Više od 1.166 porodica koje žive u blizini područja pogođenog klizištima evakuisano je u bezbednija naselja, prenosi Rojters.

Rosa Kristina Rosete-Manuel, portparolka Istočne komande filipinske vojske saopštila je da se spasioci i dalje nadaju da će pronaći preživele. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Pokušavamo da ostanemo pozitivni", rekla je ona za Rojters u telefonskom razgovoru.

Incident se dogodio u utorak uveče, kada se deo planine obrušio na selo Masara, u provinciji Davao de Oro i od tada se ekipe pomoći nalaze na licu mesta, iako neprohodni putevi i loše komunikacione veze ometaju napore spasavanja. Severoistočni monsun koji je zahvatio Filipine doneo je kiše u južnom regionu Mindanao od 28. januara do 2. februara, koje su izazvale smrtonosne poplave i klizišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.