U kampu Lipa kod Bihaća 320 migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2020, 15:03

U kampu Lipa kod Bihaća 320 migranata

U novootvoreni prihvatni kamp na lokalitetu Lipa, tridesetak kilometara od Bihaća, do sada je smešteno oko 320 migranata iz napuštenih objekata i sa ulica ovog grada.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić rekao je da policija ovog kantona svakodnevno sprovodi akcije izmeštanja migranata koji su bili bez adekvatnog smeštaja.

"Nastavljamo sa svakodnevnim akcijama, a ne možemo ubrzati proces zbog detaljnih lekarskih pregleda prilikom samog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dolaska u kamp", objasnio je Kljajić.

Rekao je da su proteklih dana premešteni migranti iz nedovršene zgrade penzionerskog doma u centru grada, sa stadiona fudbalskog kluba "Jedinstvo" i iz gradske aleje.

"Sada je došao na red poslovni kompleks nekadašnjeg "Krajinametala", gde isto boravi veliki broj migranata i izbeglica", dodao je.

On je rekao novinarima da je samo za ovaj proces angažovano više od 30 policijskih službenika.

"Nastojaćemo da brzo završimo posao i popunimo trenutni kapacitet kampa na Lipi od 1.000 mesta. Nakon što izmestimo ljude s ulica i iz napuštenih objekata, prelazimo na privatne smeštaje", najavio je Kljajić.

On je rekao da je u samom kampu formirano policijsko odeljenje, odnosno da će policijski službenici 24 časa nadzirati bezbednosnu situaciju u prihvatnom centru na lokalitetu Lipa.

Odbor za zaštitu Srba u FBiH, predstavnici Republike Srpske, Srbi iz Livanjskog i Posavskog kantona i Njegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-petrovački Sergije snažno su se usprotivili izgradnji migrantskog kampa u srpskom selu Lipe odakle su Srbi proterani u poslednjem ratu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.