U jeku pandemije Severna Koreja testirala rakete

Izvor: VOA, 30.Mar.2020, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U jeku pandemije Severna Koreja testirala rakete

Državni mediji u Severnoj Koreji preneli su da je Pjongjang uspešno izveo još jednu raketnu probu u nedelju. Navodno su sa istočne obale te zemlje ispaljene dve rakete kratkog dometa. Južna Koreja ocenila je da je proba "neprimerena" u jeku pandemije koronavirusa. Severnokorejska novinska agencija KCNA prenela je da je lansiranje rakete namenjeno ispitivanju "strateških i tehničkih mogućnosti velikih postrojenja za lansiranje raketa" koja su već nekoliko puta testirana od avgusta prošle godine, u prisustvu Kim Džong Una. Ipak, nije rečeno da li je Kim prisustvovao i poslednjem testu koji je nadgledao potpredsednik partije Ri Pjong Čol. "Proba je bila uspešna" navela je novinska agencija KCNA. Ovo je četvrti put da Severna Koreja izvodi raketne probe posle tromesečne pauze. Pregovori o denuklearizaciji sa SAD ostaju neizvesni.        ​

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Severna Koreja: Kim i Tramp imju dobar odnos, ali Amerika ne odustaje od NEPRIJATELJSKE POLITKE

Izvor: Blic, 30.Mar.2020

Severna Koreja saopštila je danas da Sjedinjene Američke Države neće odustati od njihove "neprijateljske politike", iako lideri dve zemlje imaju "dobar odnos", prenela je danas državna agencija KCNA.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.