U javnom sektoru 200.000 manjih plata

Izvor: Danas, 08.Okt.2013, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U javnom sektoru 200.000 manjih plata

Porez na osnovne životne namirnice biće podignut sa osam na 10 odsto, a neki „neegzistencijalni“ proizvodi će biti prebačeni iz grupe oporezovane nižom stopom u grupu oporezovanu sa 20 odsto - objavio je juče ministar finansija Lazar Krstić, potvrdivši tako jučerašnje pisanje Danasa da će Vlada pribeći ovoj meri kako bi uštedela 200 miliona evra. Krstić je na javnoj sednici Vlade, predstavljajući ekonomske mere, rekao da očekuje dodatni prihod od 150 miliona evra od jače kontrole sive ekonomije, o čemu smo takođe pisali i objavio da će sve plate u javnom sektoru veće od 60.000 dinara biti smanjene, kako bi se uštedelo još 100 do 150 miliona evra.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Vulin: Smanjenja plata i na KiM

Izvor: Press, 09.Okt.2013, 18:06

"Mere štednje na Kosovu i Metohiji osetiće se u onoj meri u kojoj se budu osećale u bilo kom drugom delu Republike Srbije. Naravno Vlada Srbije će prema Kosovu i Metohiji uvek biti osetljivija nego što je prema bilo kom drugom delu svoje teritorije", rekao je Vulin. ..Onima koji rade u javnom sektoru...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.