U januaru će važiti i stari sistem karata za GSP

Izvor: S media, 23.Dec.2011, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U januaru će važiti i stari sistem karata za GSP

Od 1. januara počeće test faza novog sistema upravljanja kontrole javnog prevoza, kao i novog sistema elektronskih karata, tako da će u tom mesecu funkcionisati i novi i stari sistem karata, saopštila je Gradska uprava.

"Građani će za prevoz moći da koriste stare legitimacije sa markicama, nove personalizovane ''bus plus'' kartice sa markicama ili mesečne elektronske karte. Za tih mesec dana građani bi trebalo da se upoznaju sa novim sistemom i naviknu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na novi način naplate usluga prevoza", rekao je direktor Direkcije za javni prevoz Zoran Šarac.

Jeza u autobusima GSP-a: Hladni, mračni i otrovni! (FOTO)

Šta vam kontrolori GSP-a ne smeju?

Pit bul nasrnuo na vozača u autobusu na liniji 58

Sistem "Bus plus" se bazira na najsavremenijim svetskim tehnologijama primenjenim u ovoj oblasti. Sastoji se od podsistema za upravljanje vozilima i podsistema karata za prevoz.

Osnovu sistema plaćanja prevoza čine plastična beskontaktna (personalizovana ili nepersonalizovana) kartica kupljena u sistemu pretplate ili u prodajnoj mreži pre ulaska u vozilo koja se kasnije dopunjava, a obavezno overava (validira) prilikom ulaska u vozilo.

Papirna beskontaktna kartica je ograničenog vremenskog trajanja, koju je moguće dopunjavati do limitiranog iznosa i koja se, takođe, obavezno overava.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.