U eksploziji u zgradi Evangelističke parohije poginula jedna, povređeno sedmoro

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 17:43

U eksploziji u zgradi Evangelističke parohije poginula jedna, povređeno sedmoro

Jedna osoba je poginula, jedna se vodi kao nestala a najmanje sedam ljudi je povređeno u jutrošnjoj eksploziji u kojoj je srušena polovina stare zgrade Evangelističke parohije u gradu Katovice, saopštile su vlasti na jugu Poljske.

Pronađeno je telo jedne poginule osobe, povređeno je najmanje sedam ljudi, a jedna osoba se vodi kao nestala, izjavio je regionalni guverner Jaroslav Vječorek, preneo je AP.

Vječorek je rekao da je prvobitno bio prijavljen nestanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dve ženske osobe, ali da su vatrogasci pronašli telo jedne od njih u ruševinama nešto posle podneva.

On je kazao da se nada da će druga ženska osoba biti pronađena živa u ruševinama ili bezbedna na drugoj lokaciji.

Poljski mediji su, pozivajući se na očevice, javili da su među povređenima mala deca, koja su prebačena u bolnicu.

Vatrogasci su naveli da je gas koji je korišcen za grejanje i kuvanje u trospratnoj zidanoj kuci koja pripada parohiji Spasovskoj najverovatnije izazvao jutrošnju eksploziju.

Zamenik šefa regionalnih vatrogasaca, viši brigadir Miroslav Sinovjec, rekao je da pas tragač učestvuje u potrazi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Najmanje tri osobe poginule u napadu na Donjeck

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jan.2023, 14:45

Najmanje tri osobe su ubijene u ruskom napadu na grad u istočnoj regiji Donjecka 28. janaura. Regionalni guverner Pavlo Kirilenko rekao je na Telegramu da su tri osobe poginule, a najmanje dvoje ranjeno u napadu na stambenu četvrt u gradu Kostiantinivka. On je rekao da su četiri stambene zgrade...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.