U eksploziji u Pakistanu 16 mrtvih

Izvor: RTS, 05.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji u Pakistanu 16 mrtvih

U snažnoj eksploziji bombe u samom centru Peševara, poginulo je najmanje 16 osoba, a 75 je povređeno, potvrdila je pakistanska policija.

Šef policije Severozapadne granične provincije gde se nalazi grad Peševar Malik Navid Kan potvrdio je da se radi o bombi koja je sadržala 20-25 kilograma eksploziva.

Od siline eksplozije izbačena je iz stroja ulična mreža za snabdevanje električnom energijom, a spasioce koči u radu gužva razjarenog i uplakanog sveta, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rojters. Jedan očevidac je potvrdio da je eksploziju izazvala auto bomba.

Britanski Bi-Bi-Si navodi da se još ne zna motiv napada.

Eksplozija se dogodila u gusto naseljenom delu Peševara ispred šiitske džamije u blizini glavnog Kisa Kvani bazara, tvrdi BBC, pozivajući se na lokalne medije, dok Rojters navodi da se eksplozija dogodila u neposrednoj blizini zgrade šiitske skupštine u gusto naseljenom delu Peševara.

Severozapadni Pakistan zapljusnut je talasom nasilja u poslednje vreme, umnogome povezanim sa pokrenutim vojnim operacijama protiv Al Kaide, talibanskih boraca i plemenskih vođa koji ih podržavaju, navodi Bi-Bi-Si, dok Rojters javlja da su sunitske ekstremističke grupe pokrenule nekoliko oružanih i bombaških napada na manjinske šiite u poslednjim nedeljama u tom delu zemlje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.