U eksploziji u Jemenu poginulo šest deminera

Izvor: B92, 25.Apr.2019, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji u Jemenu poginulo šest deminera

U eksplozijii u skladištu u Mohi, strateškom gradu u Jemenu na obali Crvenog mora, poginulo je šest eksperata za razminiravanje.

Eksperti, čije nacionalnosti nisu saopštene, radili su za Saudijski projekat deminiranja (Masam) u Jemenu.

Oni su nastradali u eksploziji u skladištu u kom su pre uništavanja bile uskladištene nagazne mine i druge eksplozivne naprave.

U januaru je pet eksperata medju kojima dvojica Južnoafirkanaca, i trojica eksperata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i sa Kosova, pri istoj saudijskoj organizaciji poginulo u slučajnoj eksploziji u jemenskoj provinciji Marib.

Projekat je pokrenut u junu prošle godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U eksploziji u Jemenu poginulo šest deminera

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2019

U eksplozijii u skladištu u Mohi, strateškom gradu u Jemenu na obali Crvenog mora, poginulo je šest eksperata za razminiravanje, saopštio je njihov saudijski poslodavac...Eksperti, čije nacionalnosti nisu saopštene, radili su za Saudijski projekat deminiranja (Masam) u Jemenu. Oni su nastradali...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.