U eksploziji na Sinaju poginulo troje djece i jedna žena

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2015, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji na Sinaju poginulo troje djece i jedna žena

KAIRO - Troje djece i jedna žena su poginuli u dvije odvojene eksplozije na Sinajskom poluostrvu, gdje se egipatske snage bore protiv džihadista Islamske države, saopštile su lokalne vlasti.

U prvom incidentu su dvoje djece i žena poginuli kad je na kuću u kojoj su živjeli, u gradu Šeik Zuveid na sjeveru Sinajskog poluostrva, pala granata, a tom prilikom su takođe teško povrijeđeni jedna žena i jedna tinejdžerka, prenijela je agencija AFP.

Nešto kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je u gradu Rafah, koji se graniči sa pojasom Gaze, eksplodirala nagazna mina namijenjenja policijskim i vojnim vozilima, pri čemu je poginulo petogodišnje dijete, a povrijeđeno je još troje djece i jedna žena.

Egipatska vlada je u srijedu pokrenula kampanju vazdušnih udara na položaje IS nakon žestokog napada džihadista na Šeik Zuveid, u kojem su poginule desetine ljudi.

Egipatska vojska je saopštila da je tom prilikom poginulo 17 vojnika i 100 džihadista, ali izvori iz lokalnih bezbjednosnih snaga i hitne pomoći ističu da je broj poginulih vojnika najmanje 70, dok se među džihadistima broj žrtava mjeri desetinama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.