Izvor: Southeast European Times, 04.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksplozijama u Kosovskoj Mitrovici povređeno šest osoba

04/01/2009

PRIŠTINA, Kosovo -- Dve odvojene eksplozije potresle su u petak (2. januar) srpski i albanski deo etnički podeljenog grada Kosovske Mitrovice. U eksplozijama je povređeno šest vatrogasaca i oštećeni su automobili I imovina, izvestili su mediji. Jedna bomba eksplodirala je u blizini kafića u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojem Srbi čine većinu, dok se druga eksplozija dogodila nakon što su mladi Srbi zapalili dve albanske prodavnice. Tenzije su se povećale prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << nedelje, nakon što je jedan Srbin izboden nožem u uličnoj tuči sa Albancima 30. decembra. Mirovne snage KFOR-a i EULEKS povećali su svoje prisustvo u toj oblasti u petak uveče kako bi ponovo uspostavili red. Predsednik Fatmir Sejdiu u subotu je osudio nasilje.

U međuvremenu, srpski predsednik Boris Tadić izjavio je u petak da Kosovo nema budućnost u EU kao nezavisna država, nego samo kao pokrajina Srbije. Nedavni incidenti na Kosovu potvrđuju uverenje Srbije da je tamo u toku kršenje ljudskih prava, a posebno prava nealbanskog stanovništva, rekao je Tadić. On očekuje da će Međunarodni sud pravde (MSP) podržati srpsko odbacivanje zakonitosti proglašenja nezavisnosti Kosova od prošlog februara, rekao je on. (Nju Kosova Riport, B92, Beta, RTS, Radio Srbija, EMportal, AFP, AP, Rojters, VOA, RIA Novosti - 03/01/09B92, Makfaks - 03/01/09, FoNet - 02/01/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.