U don Sanadera milioni kuna

Izvor: RTS, 16.Jan.2011, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U don Sanadera milioni kuna

Prema informacijama iz crkvenih krugova, na bankovnim računima don Vinka Sanadera, župnika solinskog i brata Iva Sanadera, istražni organi našli oko tri miliona kuna. Istražuje se poreklo novca, sumnja se da je povezan sa kriminalnim aktivnostima bivšeg hrvatskog premijera.

Hrvatski istražni organi pronašli su na više bankarskih računa don Vinka Sanadera, brata uhapšenog bivšeg hrvatskog primijera Iva Sanadera oko tri miliona kuna (oko 400.000 evra).

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << informacijama iz crkvenih krugova, piše zagrebački Jutarnji list, do saznanja se došlo u toku temeljne provere finansijskog stanja svih članova porodice Sanader, posle pokretanja istrage umešanosti bivšeg premijera u aferu Fimi-Medija.

Taj novac je don Vinko Sanader čuvao na različitim bankarskim računima, a deo je nađen u gotovini.

Niko od nadležnih organa još ne tvrdi da je taj milionski iznos na bilo koji način povezan s kriminalnim delima Vinkovog brata Ive Sanadera, ali svakako postoji jasna potreba da se utvrdi poreklo tog novca, koji je bio deponovan u različitim valutama, piše Jutarnji.

Čudno je, piše list, da don Vinko, župnik marijanskog svetilišta Gospe od Otoka u Solinu, prema pravilima svog poziva i skromnoj prirodi svoga posla, raspolaže tolikom količinom gotovine, o kojoj crkveni vrh nema nikakvih informacija.

Teško je zamisliti da su meštani bili toliko darežljivi prema Sanaderovom bratu, iako se, istini za volju, konstatuje list, ne odbacuje ni ta mogućnost.

Prema nekim tumačenjima iz istrage i dosadašnjim saznanjima o "Sanaderovoj mreži", ne bi trebalo da čudi moguće otkriće da je i don Vinko Sanader, kao i drugi iz okruženja bivšeg šefa HDZ-a, bio sastavni deo porodične organizacije za skrivanje i deponovanje otuđenog novca, piše list.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.