U četvrtak na sednici Skupštine Srbije o masovnim ubistvima, izveštaju REM-a i smeni ...

Izvor: Beta, 17.Maj.2023, 16:22

U četvrtak na sednici Skupštine Srbije o masovnim ubistvima, izveštaju REM-a i smeni ...

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je posebnu sednicu parlamenta za sutra.Na predloženom dnevnom redu je izveštaj o bezbednosnoj situaciji nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca, koji je podnela Vlada.Kabinet predsednika parlamenta je najavio da će se raspravljati i o izveštaju o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra 2022. godine do kraja marta ove godine, s posebnim osvrtom na izveštavanja u televizijskim programima o slučajevima nasilja, kojeg je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije (REM), s Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.Poslanici će raspravljati i o Predlogu odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", i na teritoriji Smedereva i Mladenovca - u Malom Orašju i Duboni, i utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo poslanik Radomir Lazović.Na predloženom dnevnom redu je i Predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podno 61 narodni poslanik.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici Skupštine Srbije danas o bezbednosnoj situaciji, rijalitijima, REM-u, smeni Gašića...

Izvor: Radio 021, 18.Maj.2023, 07:34

Poslanici Skupštine Srbije započeće danas novu sednicu na kojoj će razgovarati o bezbednosnoj situaciji u Srbiji nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i kod Smedereva i Mladenovca.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.