Izvor: Blic, 03.Dec.2016, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U centru Podgorice otvoren "parking" za pse

Podgorica je postavila "parking mesta za pse", koja će vlasnicima omogućiti da kućne ljubimce ostave na sigurnom mestu dok završavaju poslove.

Novi trotoarski mobilijar postavljen je nedavno u Ulici Ivana Vujoševića u centru glavnog grada Crne Gore, ali se iz udruženja "Ruka šapi" ne slažu sa ovom odlukom.

Oni tvrde da psi ne trebaju da budu vezani, niti "parkirani", već treba da budu članovi porodice, prenose crnogorski mediji.

Iz Udruženja "Ruka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šapi" smatraju da bi vlasnici sa kućnim ljubimcima trebalo da uđu u radnju ili bilo gde, pošto su ih prethodno naučili šta mogu da rade, a šta ne.

Oni kažu da i zbog drugih razloga ne misle da je ovo dobra ideja.

- Svakako je veća opasnost da će, dok vlasnik obavlja poslove, kućni ljubimac biti ukraden, nego da će ga napasti psi lutalice - zaključuju iz Udruženja "Ruka šapi".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.