U čemu je moć digitalne ekonomije?

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2017, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U čemu je moć digitalne ekonomije?

PR TESKT - U poslednje vreme u medijima se često pominje digitalizacija, digitalna ekonomija, inovacije, ulaganje u IT i start-up kompanije, ali nedostaje objašnjenje o osnovnim razlikama među kompanijama u digitalnoj ekonomiji i kompanijama koje još uvek rade po modelu iz industrijskog vremena.

Nedostaje i objašnjenje o tome kakve opasnosti donosi digitalna ekonomija za kompanije koje ne žele da se prilagode.

Digitalna ekonomija stavlja u centar nematerijalna osnovana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sredstva tj. podatka i informacija. Novi poslovni modeli se baziraju na prikupljanju podataka, njihovoj obradi i kreiranju informacija koje donose veliku vrednost za korisnika. Optimalno korisničko iskustvo i pravila digitalnih poslovnih modela daju dodatnu vrednost i čine poslovni model i samu kompaniju vrednijim.

U našoj emisiji o digitalnoj ekonomiji govorićemo o razlikama između industrijskih i digitalnih poslovnih modela. Kako digitalna ekonomija, kroz korišćenje interneta kao osnovnog kanala poslovanja, dovodi u pitanje klasičnu organizaciju kompanija i o primeru koji ilustruje kako se od podataka stvaraju vredne informacije.

Naš gost Sangeet Paul Choudary, eminentni ekspert za poslovne modele platformi, objašnjava osnovne karakteristike platforme i kako i zašto kompanije u manjim zemljama mogu da iskoriste ovaj model i koji su prvi koraci u kreiranju uspešne kompanije sa ovim poslovnim modelom.

Na principu platforme napravljen je predlog poslovnog modela u turizmu i kroz video spot prezentiran je princip i osnovne komponente ideje. Ovaj primer može da posluži kao osnova za razumevanje ali i kreiranje ideja na osnovu kojih mogu da se razvijaju nova rešenja.

Ako želite da razumete šta donosi digitalna ekonomija i kako da iskoristite nove mogućnosti pridružite nam se u četvrtak 9. novembra na N1 od 21 čas.

Za one koji žele da nauče više o digitalnim poslovnim modelima i da razumeju kako njihova organizacija može da iskoristi prilike koje donosi digitalne ekonomija pozivamo vas na PWC akademiju koja u saradnji sa New Frontier Group-om organizuje dvodnevni seminar o ovoj temi 23eg i 24og Novembra 2017 godine.

Za više informacija obratite se na tatjana.dedic@rs.pwc.com i posetite LINK.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

U čemu je moć digitalne ekonomije?

Izvor: N1 televizija, 07.Nov.2017, 14:47

PR TEKST - U poslednje vreme u medijima se često pominje digitalizacija, digitalna ekonomija, inovacije, ulaganje u IT i start-up kompanije, ali nedostaje objašnjenje o osnovnim razlikama među kompanijama u digitalnoj ekonomiji i kompanijama koje još uvek rade po modelu iz industrijskog vremena...Nedostaje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.