Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Sep.2014, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U bombaškim napadima talibana ubijeno 18 ljudi

Talibanski pobunjenici aktivirali su dvije snažne bombe u kamionima ispred kancelarije avganistanske obavještajne službe i policijske stanice u centralnom gradu Gazniju i ubili 18 ljudi, a ranili oko 150, saopštili su zvaničnici.

Ovo je bio najveći napad u posljednjih nekoliko sedmica, a meta je bio Nacionalni direktorat za bezbjednost, služba koja predvodi borbu protiv pobunjenika. Guverner provincije Gazni, Musa Kan Akbarzada, rekao je da je u napadu učestvovala grupa od 19 pobunjenika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Oni su napali i tim za brze intervencije koji se nalazio u policijskom objektu. Eksplozije su polupale prozore širom grada, a uslijedio je oružani okršaj sa avganistanskim snagama, rekao je guverner.

Zvaničnici su saopštili da je ubijeno 13 napadača. Odogovornost za napad preuzeli su talibani.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Najmanje 18 poginulo i 150 ranjeno u napadu talibana

Izvor: Blic, 04.Sep.2014

Najmanje 18 ljudi je poginulo i oko 150 je ranjeno danas u napadu talibanskih ekstremista kamionima - bombama ispred avganistanske obaveštajne agencije i policijske stanice u Gazni, rekao je guverner provincije Musa Kan Akbarzada...To je najveći napad talibanskih ekstremista u poslednjih nekoliko sedmica,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.