U bolnici u Užicu hospitalizovano 318 pacijenata,19 na respiratoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 13:27

U bolnici u Užicu hospitalizovano 318 pacijenata,19 na respiratoru

U Zdravstvenom centru Užice, koji ima kapacitete da primi 334 pacijenata, hospitalizovano je 318 pacijenata, a kako je izjavila Danijela Vasiljević iz te zdravstvene ustanove, na odeljenju je 299 pacijenata, a 19 osoba je na intenzivnoj nezi, priključeno na respiratore.

Vasiljević je kazala da je klnička slika pacijenata priključenih na respiratore izuzetno teška.

"U stalnom smo kontaktu sa Ministarstvom zdravlja i ukoliko bude bilo potrebe u Užice će stići >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još respiratora i neophodne opreme", izjavila je vasiljević, prenosi agencija RINA.

Od petka, zbog velikog broja pregleda na dnevnom nivou, deo pacijenata se upućuje u Specijlanu bolnicu "Čigota" na Zlatiboru, koja je ušla u kovid sistem.

Vasiljević precizira da se u kovid ambulanatama u Užicu radi trijaža, a osobe sa lakšom kliničkom slikom upućuju se u Čigotu.

Kapacitet te ustanove je još dodatno povećan i sada može da primi 61 pacijenta.

Kako kaže Vasiljević, zbog velikog broja zaraženih i vrlo malo preostalih kapaciteta, u planu je da u naselju Krčagovo, iza zgrade stare kasarne, bude napravljena privremena poljska bolnica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.