U autobuskoj nesreći u Severnoj Koreji poginula 32 Kineza, više od 36 mrtvih

Izvor: Beta, 23.Apr.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U autobuskoj nesreći u Severnoj Koreji poginula 32 Kineza, više od 36 mrtvih

U nesreći autobusa sa kineskim turistima u Severnoj Koreji poginulo je najmanje 36 ljudi, od kojih su 32 kineski državljani a četvoro Severnokorejci, saopšteno je danas u Pekingu."Radi se o autobuskoj nesreći i istražujemo uzrok katastrofe", rekao je porptarol kineskog ministarstva spoljnih poslova Lu Kang na konferenciji za mediji.Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova je ranije danas saopštila da ima veliki broj nastradalih u nesreći koja se dogodila sionoć na jugu Severne Koreje, ali nije dalo njihov broj. Nesreća se dogodila u nedelju uveče u provinciji Severni Hvangae, južno od glavnog grada Severne Koreje Pjongjanga, navelo je ministarstvo u kratkom saopštelnju.Snimci kineske državne televizije CCTV pokazuju olupinu autobusa u mraku i kišnom vremenu. Spasilačka vozila se vide da su na licu mesta, i prikazani su povredjeni kako se zbrinjavaju u bolnici.Većina turista koji posećuju Severnu Koreju su iz Kine. Dve zemlje, koje su saveznici od Hladnog rata, dele dugu kopnenu granicu i redovni letovi vezuju Pjongjanga za više kineskih gradova.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

VIDEO: Najmanje 36 mrtvih u udesu turističkog autobusa u Severnoj Koreji

Izvor: Radio 021, 23.Apr.2018

Najmanje 36 ljudi je poginulo u saobraćajnoj nesreći u Severnoj Koreji...U pitanju su 32 kineska državljanina i četvoro Severnokorejaca, saopšteno je u Pekingu..."Radi se o autobuskoj nesreći i istražujemo uzrok katastrofe", rekao je porptarol kineskog ministarstva spoljnih poslova Lu Kang...Kinesko...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.