U Zagrebu uništeni Kolinda i Škoro na ćirilici

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zagrebu uništeni Kolinda i Škoro na ćirilici

Zagreb -- U Zagrebu uništena još dva velika ćirilična plakata dva predsednička kandidata Kolinde Grabar Kitarović i Miroslava Škore.

Plakate sa likovima troje predsedničkih kandidata, Kolinde Grabar Kitarović, Zorana Milanović i Miroslava Škora i njihovim sloganima na ćirilici organizovalo je Srpsko narodno veće u okviru kampanje "Da se bolje razumemo" i skidanja stigme sa srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

Na Slavonskoj aveniji, na zagrebačkom Žitnjaku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uništen je još jedan ćirilični plakat s imenom predsednice Kolinde Grabar Kitarović i sloganom 'Predsednica. Jer Hrvatska zna!' napisanima na ćirilici.

Nepoznati počinitelj dodao je ime Milorada Pupovca i crtež vešala, što je još jedan otvoreni poziv na linč i pretnja ubistvom predsednika SDS S i poslanika u hrvatskom saboru, piše hrvatski portal "Novosti".

Iz Splita je u subotu, 7. decembra stigla fotografija uništenog ćiriličnog plakata na kojem se nalazilo ime Miroslava Škore i njegov slogan 'Sad il' nikada'.

Nepoznati počinitelji prvo su belom bojom okrečili celi plakat, a zatim su ostavili poruke sadržaja 'Milorade, neka, neka, ustaški te logor čeka', 'Povampirene ustaše', 'Ubi Srbina'.

Na susednom plakatu, koji nije SNV-ov, napisali su 'Maxovi mesari', 'Samo krvi četnika iz Knina', 'Srbe na vrbe' i 'Jebemo vam majku srpsku'. U Rijeci je, pak, prebrisan sav sadržaj napisan na ćirilici.

Isti mrzilački sadržaj, kao ovaj s plakata Kolinde Grabar Kitarović na Žitanjaku, i reklo bi se - isti potpis, poslednjih nekoliko dana kruži glavnim gradom.

Grafite postavljene u Zagrebu u petak je osudio Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

"Sinoć sam u telefonskom razgovoru s kolegom Miloradom Pupovcem najoštrije osudio najnovije pretnje upućene njemu kao političkom prvaku Srba u Hrvatskoj te mu pružio punu podršku i iskazao solidarnost. Uvek moramo biti na strani pravde i humanosti", napisao je Žigmanov na Tviteru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.