U Zagrebu u 18 sati protest zbog presude Šešelju

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2016, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zagrebu u 18 sati protest zbog presude Šešelju

Povodom oslobađajuće presude Haškog tribunala Vojislavu Šešelju za zločine nad civilima u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini, Platforma 112 i Centar za žene žrtve rata zakazali su za danas u 18.00 sati protest na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Protest će biti održan kod fontane Manduševac, pod nazivom "Oslobađanje Šešelja - poraz za pravdu, sramota za sud, nepravda za žrtve", javlja Indeks.hr

"Platforma 112 i Centar za žene žrtve rata pozivaju građane i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << građanke da im se pridruže u ovom protestnom činu solidarnosti sa svim žrtvama rata i njihovim porodicama koje je današnja oslobađajuća presuda Šešelju duboko pogodila kao još jedan izostanak pravde i nepriznavanja njihove patnje", stoji u saopštenju Platforme 112.

Na danas izrečenu presudu Šešelju reagovao je i zagrebački Centar za suočavanje s prošlošću "Dokumenta", izrazivši šokiranost odlukom Haškog tribunala koju ocenjuje kao najporazniju prvostepenu presudu tog suda do sada.

To je rezultat, navodi se u saopštenju, "konfuzne optužnice tužilaštva, kontinuirane opstrukcije sudskog procesa i neadekvatnog procesnog kapaciteta sudskog veća da se takve pojave neutrališu", prenosi Indeks.hr.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Zagrebu u 18 sati protest zbog presude Šešelju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Mar.2016

Povodom oslobađajuće presude Haškog tribunala Vojislavu Šešelju za zločine nad civilima u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini, Platforma 112 i Centar za žene žrtve rata zakazali su za danas u 18 sati protest na zagrebačkom Trgu bana Jelačića...Protest će biti održan kod fontane Manduševac, pod nazivom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.