U ZLATIBORSKOM OKRUGU NAGLI PORAST BROJA OBOLELIH: Kovid bolnica je spremna sa 152 kreveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 09:35

U ZLATIBORSKOM OKRUGU NAGLI PORAST BROJA OBOLELIH: Kovid bolnica je spremna sa 152 kreveta

Stalan porast obolelih od korona virusa beleži se u poslednjih sedam dana na području Zlatiborskog okruga, podaci su užičkog Zavoda za javno zdravlje.

Juče je potvrđen 31 novi slučaj zaraze, i to najviše u opštini Prijepolje, 14.

Dr Miloš Božović ističe da poslednjih sedam dana postoji blagi porast pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante.

- Taj broj se poslednja dva, tri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana ustalio na nekih 350-400 pacijenata u poslednjih nedelju dana. Postoji blagi porast pozitivnih. Trenutno imamo smeštenih 45 pacijenata koji su pozitivni na kovid 19, i oko 75 koji leže sveukupno u okrugu i čekaju rezultate. Tih 45 je uračunato u ovih 75. Za sada koristimo kovid bolnicu u kasarni u Krčagovu. Sva druga odeljenja rade kao non kovid - kazao je Božović.

Prijepolje, navodi, pokazuje smirivanje.

- Ustalio se broj pregleda, najviše 60, juče je bilo četrdesetak. Ustalio se broj otpusta i prijema - naveo je Božović.

Drugi talas je, dodaje, bio znatno jači, krajem jula i početkom avgusta.

- Spremni smo potpuno. Kovid bolnica je spremna sa 152 kreveta u samoj opštoj bolnici Užice. Ako bismo koristili kapacitete - imali bismo 700-750 postelja da odvojimo, a da radimo hitne slučajeve non kovid - kazao je Božović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.