U Vojvodini danas... (FOTO)

Izvor: Mondo, 01.Okt.2017, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vojvodini danas... (FOTO)

Grafiti "Vojvodina = Katalonija" osvanuli su danas na nekoliko mesta u Novom Sadu i u još nekim gradovima u Vojvodini. LSV istakao zastave Katalonije

Na prostorijama LSV u Novom Sadu istaknute su zastave Katalonije, a predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je u pisanoj izjavi Tanjugu rekao da je to učinjeno u znak solidarnosti sa građanima čije pravo na referendum osporava centralna vlast u Madridu.

Pored zastava, po Vojvodini su ispisane i poruke >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - na nekim od njih je potpis "Mlade Vojvodine", a na pojedinima je nacrtana i katalonska zastava.

Grafiti u Novom Sadu su negde od jutros prekrečeni, dok su, na primer, u Kikindi bili ispisani juče, dan pred današnji referendum u Kataloniji o nezavisnosti, koji je zabranila centralna vlast u Madridu, i zbog čega se danas sukobljavalju glasači i savezna španska policija na ulicama Barselone.

KRVAVI REFERENDUM: Ko je "za" - dobije pendrekom!

Liga socijaldemokrata Vojvodine dala je podršku referendumu.

Čanak je ponovio danas da ta stranka u potpunosti podržava nameru građana i građanki Katalonije da se na referendumu izjasne o svojoj budućnosti, na prostorijama LSV u Novom Sadu istaknute su zastave Katalonije, a Čanak je je dodao da je danas u Barseloni "da pruži podršku".

Evo i fotografija Čanka iz Barselone:

 "Ovo je veliki test demokratije" rekao je Čanak u telefonskoj izjavi  iz Barselone.

"Situacija je dosta čudnovata - sa jedne strane dosta je strasti na ulicama i to se vidi, jer uravo su prošle provladine demonstracije noseći španske zastave uz jaku policijsku zaštinu, a sa druge strane je velika gužva, mnogo ljudi izlazi da glasa noseći katalonske zastave i pevajući katalonske pesme" preneo je utiske Čanak.

Katalonski predstavnici vlasti su javno pozvali sve koji budi izlazili na referenum da u slučaju da se pojavi policija ne stupe ni u kakav konflikt i da ne pružaju nikakav otpor.

"Koliko sam uspeo da vidim to je zaista tako" rekao je Čanak koji je dodao i da je na par mesta bilo slučajeva da se vatrogasci postave između policije i građana koji su došli da glasaju.

Čanak kaže i da je u jednom trenutku izgledalo da će sve prerasti u "šire nasilje" ali da u proteklih par sati izgleda kao da se situacija smirila.

BIJU, NE TREPĆU: Španski specijalci protiv građana

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čanak: Podrška referendumu kao načinu da se građani izjasne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2017

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak koji se nalazi u Barseloni kaže da je situacija "dosta čudnovata", i da je otišao tamo na dan referenduma o nezavisnosti Katalonije kako bi video svojim očima događaje i kako sve to izgleda jer su ovakve stvari veliki izazov ne samo za Kataloniju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.