U Velikoj Plani je ovih dana u toku asfaltiranje čak 14 ulica: Opština izdvojila 430.000 evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Velikoj Plani je ovih dana u toku asfaltiranje čak 14 ulica: Opština izdvojila 430.000 evra

Sredstva obezbeđena iz opštinskog budžeta.

U poslednjih deset dana u opštini Velika Plana asfaltirano je osam ulica i deo jednog seoskog puta, a u sledećih desetak dana biće asfaltirano još pet ulica.

- Radovi će koštati oko 430.000 evra, a sredstva smo obezbedili iz opštinskog budžeta. Osim Radovanja, nema naselja u opštini u kojoj neće biti asfaltirana bar jedna ulica. Radovanju smo platili dug od 12 miliona, koji je napravila mesna zajednica ali nastojaćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da i u tom selu uradimo bar nešto na poboljšanju putne infrastrukture – kaže Igor Matković (SNS), predsednik opštine.

Najviše novca izdvojeno je za asfaltiranje 600 metara Proleterske ulice u Miloševcu.

-Sa prvim delom, koji smo asfaltirali ranije, radovi u toj ulici su nas koštali oko 110.000 evra. To su za opštine kao što je naša ogromna sredstva – ističe Matković.

Do Nove godine još osam ulica

-Ukoliko nam vremenski uslovi dozvole do kraja ove godine ćemo asfaltirati još sedam ili osam ulica. Uglavnom na području grada, gde smo u trenutku preuzimanja vlasti zatekli prilično loše stanje, sa više od 40 neasfaltiranih ulica. Za to smo u budžetu odvojili još 25 miliona dinara. A već u januaru raspisujemo tendere za nove ulice  – kaže Željko Rajić, zamenik predsednika opštine.

U Markovcu je asfaltirana Skadarska, u Donjoj Livadici Lole Ribara, u Velikom Orašju Ulica Moše Pijade a i ulica koja je asfaltirana u Starom Selu nosi ime tog bivšeg ideologa partizanskog pokreta.

Trnovče je dobilo dve nove sređene saobraćajnice. Asfaltirana je ulica Nikole Jovanovića i dovršeno asfaltiranje ulice Sutjeska. Novim slojem asfalta presvučeno je pola kilometra puta od Novog Sela do Rakinca.

U planu je da se u sledećih nekoliko dana asfaltira još pet ulica. Pod uslovom da ne budu previše niske temperature i mrazevi. Prvi put asfalt će dobiti stanovnici ulica Vuka Karadžića u Savanovcu, Dunavske u Bresju, Niške u Lozoviku, Bogdana Rakića u Krnjevu i Vite Toškovića u Velikoj Plani.

Ranije ove godine, sredstvima iz budžeta asfaltirane su gradske ulice Jovana Dučića, Marka Milanovića i Arsićki put, a polovina ulice Nikole Pašića, koja je jedna od glavnih saobraćajnica u gradu,  presvučena je novim asfaltom.

- Ovakvi rezultati su mogući zato što imamo zdrav budžet a on je zdrav zato što sa njim domaćinski raspolažemo. Kad ovome što radi opština dodamo da se privode kraju radovi na potpunoj rekonstrukciji regionalnog puta Velika Plana – Smederevska Palanka, izuzetno značajnog projekta koji finansira Vlada Srbije i da su u toku radovi  na potpunoj rekonstrukciji puta od Markovca do Svilajnca, koju finansiraju država i inostrani kreditori, mislim da i mi i građani možemo da budemo zadovoljni onim što je u ovoj godini urađeno na poboljšanju putne mreže u našoj opštini – ističe Branko Opačić (SNS) pomoćnik predsednika opštine za privredu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.