U Užicu i Čačku zaplenjen skank

Izvor: B92, 25.Avg.2014, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Užicu i Čačku zaplenjen skank

Užička i čačanska policije uhapsile su dva muškarca zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U dva odvojena slučaja mere zadržavanja su određenje M.B. (23) iz Užica, i D.M. (30) iz Sočanice, opština Leposavić.

Kod obojice je pronađena modifikovana marihuana (skank), M.B. je posedovao gotovo 50 grama, dok je kod D.M. pronađeno čak 42 kilograma biljne materije.

M.B. je saslušan, a u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Višeg suda u Užicu, u pretresu njegovog stana i drugih prostorija koje koristi pronađena providna najlonska kesa ispunjena zelenom biljnom materijom za koju se sumnja da je skank bruto težine 497,77 grama, kao i vaga za precizno merenje.

Čačanska kriminalistička policije presekla je još jedan lanac krijumčarenja narkotika i zaplenila više od 42 kilograma biljne materije za koju se osnovano sumnja da je skank.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga kriminalistička policija je, po nalogu zamenika Višeg javnog tužioca u Čacku, odredila meru zadržavanja D.M. (30) iz Sočanice, opština Leposavić.

Načelnik odeljenja kriminalističke policije u Čačku, Predrag Pavlović, rekao je da je kontrolom vozila marke "audi" u Mrčajevcima policija zaplenila 42 kilograma skanka.

"Lice koje je upravljalo vozilom D.M. je dovedeno u prostorije Policijske uprave, a nadležni dežurni tužilac je preuzeo dalje gonjenje", naveo je Pavlović, koji je precizirao da je droga namenjena srpskom tržištu i podsetio da je samo u ovoj godini čačanska policija zaplenila oko 130 kilograma raznih narkotika.

Automobil "audi A6", novopazarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni, policija je sinoć pronašla i zaplenila sumnjivu materiju na magistralnom putu, u mestu Mrčajevci kod Čačka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.