U Užicu alge u vodi za piće

Izvor: Press, 26.Dec.2013, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Užicu alge u vodi za piće

Prisustvo algi u vodi za piće, kako je objašnjeno u saopštenju, posledica je intenzivnog razmnožavanja, takozvanog cvetanja algi u jezeru Vrutci.
Direktorka Zavoda Biljana Mijović u izjavi Tanjugu nije mogla da potvrdi da li je dok se ne završe analize voda bezbedna za piće. Rezultati analiza očekuju se iz Instituta ''Batut''.
Posle sutrašnjih ispitivanja biće poznato o kojoj vrsti algi je reč, i o eventualnom prisustvu produkata njihovog razlaganja.
Građani Užica će, po završetku analiza, dobiti detaljne preporuke o korišćenju vode za piće iz gradskog vodovoda, navedeno je u saopštenju Zavoda za javno zdravlje.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Užice: Problem s vodom - puna algi

Izvor: B92, 26.Dec.2013

Užice -- Republička inspekcija donela je odluku o zabrani korišćenja vode za piće i pripremu hrane u Užcu izjavio je zamenik gradonačelnika Vidoje Drndarević...Grad će pokušati da obezbedi dovoljno cisterni za snabdevanje vodom građana, rekao je Drndarević lokalnim medijima...Zavod za javno...

Nastavak na B92...

U pijaćoj vodi izolovane alge

Izvor: Večernje novosti, 26.Dec.2013

UŽICE - Od četvrtka u podne Užičani hrle u prodavnice da bi se snabdeli pijaćom vodom, jer se gradom na Đetinji pročulo da voda za piće iz akumulacije Vrutci nije ispravna za piće, i da je ne treba koristiti ni za kuvanje. Zavod za javno zdravlje saopštio je da je u akumulaciji došlo do prekomernog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.