U Udinama besni zbog Rominog gola

Izvor: Mondo, 06.Jan.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Udinama besni zbog Rominog gola

"Već mesecima se žale na suđenje i tako stvaraju pritisak arbitrima, koji potom sude u njihovu korist", smatra predsednik Udinezea.

Foto: AP/Carlo Baroncini

Gol kojim je Roma pobedila Udineze u gostima 1:0 izazvao je veliku polemiku:

Da li je trebalo da bude priznat ili ne?



Sudija Marko Guida procenio je da je lopta prešla >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gol-liniju posle udarca Davidea Astorija u 17. minutu, tako da je "vučica" osvojila važna tri boda u šampionskoj trci sa Juventusom.

U Udinezeu, međutim, ne misle da je pogodak bio regularan, pa su posle meča osuli paljbu po gostima i arbitrima.

"Roma ne bi trebalo da ima pomoć sudija, ali je tako. Već mesecima se žale na suđenje i na taj način stvaraju psihološki pritisak arbitrima, koji potom sude u njihovu korist", smatra predsednik crno-belih Đampaolo Poco.

"Trebalo bi da se ponašaju profesionalnije, a ne da stvaraju probleme svojim spekulacijama i mešanjem u tuđ posao. Nije nam potrebna histerija u ligi. Imamo dobre sudije, ali stalne priče o kontroverzama utiču i na one sa najjačim živcima", dodao je Poco.

Prvi čovek kluba iz Udina imao je posebnu primedbu na račun Rominog trenera Rudija Garsije.

"Možda je Francuz, ali nema potrebe da bude zlonameran".

Protesti sa klupe Udinezea počeli su još tokom utakmice, pa je bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković, isključen zbog žustrog prigovora. Asistentu Andree Stramaćonija to je već treće isključenje ove sezone!

Zamerku na suđenje posle meča izneo je i Stramaćoni.

Trener Udinezea smatra da je pored spornog pogotka greška načinjena i kada nije sviran penal za njegov tim, kod starta Urbija Emanuelsona na Panajotisa Konea.

"Svi koji smo bili na klupi ubeđeni smo da je postojao faul. Nismo imali sreće sa suđenjem danas, ali sam zadovoljan partijom mog tima protiv najbolje ekipe u Italiji", izjavio je Stramaćoni.

Što se tiče jedinog gola u meču, smatra da je glavni sudija trebalo da posluša pomoćnika koji je stajao na gol-liniji.

"Ne znam čemu služe arbitri na gol-linijama, ako ih kolege ne slušaju i presuđuju suprotno", konstatovao je Stramaćoni.

Inače,protesti iz Rima na suđenje o kojima je pričao Đampaolo Poco počeli su posle poraza u velikom derbiju od Juventusa, kada su Torinezi postigli dva gola iz diskutabilno dosuđenih penala i slavili 3:2.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.