Izvor: B92, 01.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U UTORAK RASPRAVA O CRNOGORSKIM PREDSTAVNICIMA U KOMISIJI

Podgorica -- Crnogorska skupstina mogla bi u utorak da odredi svoje predstavnike u komisiji za izradu Ustavne povelje, najavila je Demokratska partija socijalista. Kako javlja dopisnik Radija B92 Srdjan Jankovic, DPS bi mogla vec na narednoj sednici Parlamenta, u utorak, inicirati izbor predstavnika Crne Gore za pisanje Ustavne povelje, saopstio je Igor Luksic, portparol DPS. Optuzujuci SNP za opstrukciju primene Sporazuma, portparol DPS je izrazio nadu da ce prilikom izrade Ustavne povelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti izbegnuta politicka trgovina. Prema Luksicu, dobra osnova za pisanje povelje su zakljucci koje je usvojio crnogorski parlament. "Potvrdilo se da je SNP blokirala proces usvajanja sporazuma radi poboljsanja svog rejtinga pred lokalne izbore. Skupstinski zakljucci su, takodje, dobra osnova za pisanje Ustavne povelje, pa cemo odmah i inicirati predstavnika Skupstine Crne Gore u ustavnu komisiju.

Skupstinski zakljucci, medjutim, imaju posebnu tezinu posle najava da je u saveznom parlamentu DOS neobjasnjivo pristao na jednostran zahtev SNP da zakljuccima dopise Sporazum, sto u osnovi predstavlja negaciju njegove sustine i karaktera. Ipak, nadamo se da ce prilikom izrade Ustavne povelje biti izbegnuta politicka trgovina, tacnije, da ce svi potpisnici predano raditi i biti posveceni njegovom autenticnom pravnom tumacenju", rekao je Luksic.

Mandatar za sastav Vlade Crne Gore Filip Vujanovic pocece konsultacije za sastav kabineta pocetkom iduce sedmice, a obavezama nove Vlade najbolje moze odgovoriti vlada sastavljena od DPS, SDP i LS, rekao je Luksic, izrazavajuci uverenje da ce SDP i LS prema ponudi mandatara imati pozitivan odnos.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.