Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2016, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tuzli promovisan roman "Ogrlica iz Šanliurfe"

TUZLA - U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli večeras je održana promocija romana "Ogrlica iz Šanliurfe" novinara i publiciste Ruždije Adžovića.

Književnim prvencom "Ogrlica iz Šanliurfe" Adžović je zakoračio u književne vode, a javnosti je poznat kao publicista, novinar i urednik.

Roman je promovisan u većim gradovima BiH i Crne Gore, a večeras je i tuzlanska publika imala priliku da čuje nešto više o Adžovićevom romanu.

"Ja sam dugo kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << novinar i kao urednik pratio suđenja u Hagu, i suđenja za ratne zločine u Sudu BiH, te sam želio da dam svoj doprinos i kroz roman da ispričam određena dešavanja i sudbinu likova", kazao je autor romana Ruždija Adžović.

Prema njegovim riječima, karakteristika romana je u tome što je rađen u formi prstenaste strukture.

Radnja počinje u srpskom logoru gdje su zatočeni Bošnjaci i Hrvati, vraća se 15 godina unazad, opisuje previranja kroz likove glavnih junaka, i na kraju završava u logoru, ispričao je autor.

"Htio sam da opišem period prije rata i ratna dešavanja, i ovo je moj iskorak u knjiženost", dodaje on.

Navodi da roman govori o stradanju i žrtvama, ali i o ljubavi i prijateljstvu.

Napomenuo je da je prošle sedmice potpisao ugovor s jednom izdavačkom kućom iz Ankare, koja je ponudila da roman prevede i objavi u Turskoj, što je za njega posebno priznanje.

Promotori knjige bili su Timur Numić, Anes Makul, Munib Bujak, a o romanu tuzlanskoj publici je govorio i sam autor.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.