Izvor: Southeast European Times, 24.Apr.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Turskoj izvršen još jedan talas hapšenja u vezi sa Ergenekonom

23/04/2009

ANKARA, Turska -- Policija je u sredu (22. aprila) privela još deset osoba, uključujući četiri vojna oficira, u novom talasu hapšenja vezanom za takozvanu Ergenekon organizaciju koja je navodno planirala da sruši vladu. Oni su pronašli novo skladište oružja u Istanbulu, u sklopu operacije od srede. Turski mediji izvestili su da su među oružjem pronađenim tokom pretresa u šumskoj oblasti Pojrazkoj bile protivtenkovske rakete, granate, pištolji i municija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times <<
U međuvremenu, grupa nevladinih organizacija saopštila je u sredu da će organizovati protest u Ankari 17. maja protiv istrage Ergenekona. Organizatori se nadaju da će on podsećati na velike demonstracije iz 2007. protiv vladinih antisekularnih aktivnosti.

Inače u sredu, dve osobe pokušale su da se zapale ispred kabineta premijera Redžepa Tajipa Erdogana u Ankari. Dva incidenta dogodila su se u različito doba dana. Oba čoveka polila su se benzinom, ali je policija uspela da ih spreči da odu dalje od toga. (NTV, CNN Turk, DPA, Hurijet - 22/04/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.