U Trinaestoj gimnaziji maturanti proslavili kralj školovanja u biblioteci

Izvor: Blic, 18.Maj.2013, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Trinaestoj gimnaziji maturanti proslavili kralj školovanja u biblioteci

Za maturante gimnazija juče je bio poslednji dan škole. Mnogi od njih, slavili su u učionicama, dvorištima, ulicama su šetali u majicama na kojima su krupnim slovima pisali naziv škole i razred. U pojedinim školama maturanti su se sami pobrinuli za muziku, dok su drugi unajmili trubače. Maturanti Trinaeste beogradske gimnazije organizovali su niz manifestacija

Maturanti Trinaeste gimnazije odlučili su da poslednji dan nastave provedu organizovanjem niza manifestacija koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su se održavale od 19 sati do tri sata ujutru.

Više od 60 maturanata napunilo je biblioteku u kojoj su uživali u muzičkom, likovnom, naučnom i filozofskom programu.

- Ideja da poslednji dan u srednjoj školi provedemo na ovaj način, zaista je sjajna, posebno zbog toga što se održava u biblioteci koja je prethodne četiri godine bila centar naših kreativnih aktivnosti - kaže maturant Danilo Antić.

Na centralnim trgovima i ulicama širom Srbije juče je, tačno u podne, kadril plesalo više od 12.000 maturanata.

Među njima su bili i obrenovački đaci koji su se kroz muziku i ples na jedinstven način povezali sa vršnjacima iz Evrope, u okviru parade „Ples tolerancije”.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Trinaestoj gimnaziji maturanti proslavili kraj školovanja u biblioteci

Izvor: Blic, 18.Maj.2013

Za maturante gimnazija juče je bio poslednji dan škole. Mnogi od njih, slavili su u učionicama, dvorištima, ulicama su šetali u majicama na kojima su krupnim slovima pisali naziv škole i razred. U pojedinim školama maturanti su se sami pobrinuli za muziku, dok su drugi unajmili trubače...Maturanti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.