U TOKU SU VELIKE BORBE ZA DONBAS: Oslobađanje Luganske republike pri kraju, ruska vojska proširuje kontrolu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2022, 17:15

U TOKU SU VELIKE BORBE ZA DONBAS: Oslobađanje Luganske republike pri kraju, ruska vojska proširuje kontrolu

Ruski ministar odbrane ocenjuje da situaciju na zapadnom strateškom pravcu karakteriše povećanje vojnih pretnji u blizini ruskih granica.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je danas da ruska vojska, zajedno sa jedinicama narodne milicije samoproglašenih Luganske i Donjecke narodne republike (LNR/DNR), nastavlja da proširuje kontrolu nad teritorijama Donbasa, i tvrdi da je, kako je rekao, "oslobadanje" LNR pri kraju.

Šojgu je na kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije rekao da se više od 1.900 pripadnika ukrajinskih snaga, blokiranih u fabrici Azovstalj u Marijupolju, već predalo, prenosi RIA Novosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"LOCIRATI I UNIŠTITI" Ruska vojska fokusiraa na NOVI cilj

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2022, 15:45

Viši ruski vojni analitičar Mihail Hodarjonok, bivši pukovnik sovjetskih snaga protivvazdušne odbrane, otkrio je novu metu ruske vojske...On tvrdi da će se vojska Vladimira Putina sada fokusirati na ciljane napade na haubice M777 u nastojanju da razoruža ukrajinsku vojsku...- Postoji niz razloga...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.